Klubrally

Klubrally er begynderdisciplinen indenfor rallysporten, og køres typisk på industriarealer og parkeringspladser, med kegler som forhindringer. Kravene til udstyr er meget begrænsede. Styrthjelm, ildslukker,førstehjælpskasse, advarselstrekant og selekniv, så er basisudstyret på plads. Her kan man køre rally i sin privatbil. Fortsættelsen er minirally, hvor der som en forberedelse til “rally” køres hurtigere hastighedsprøver, men stadig på industriarealer, parkeringspladser og enkelte veje, dog uden ret mange kegler.

 

Rally

Næste trin på rallystigen hedder rally, og køres hovedsageligt på afspærrede offentlige veje og lignende.
Rally er inddelt i to discipliner: Rally og Danmarksmesterskabs-rally (DM), hvor kravene til deltagernes licens og bilernes sikkerhedsudstyr er meget forskellige fra kravene i klubrally.

 

Rallysprint

Der arrangeres også show lignende rally, der afvikles som rundbaner, kaldet rallysprint.

 

Hvordan kommer jeg i gang med at køre rally?

Inden du kan få lov til at køre løb, skal du igennem et klubrallykursus, som består af teori og praksis. De fleste klubber, der arrangerer klubrally, afholder også kurser, som regel i foråret inden turneringerne begynder, men også i løbet af sæsonen. Her er der hjælp at hente fra rutinerede kørere, som gerne vil lære fra sig. HAMO arrangerer normalt et stort begynderkursus i marts måned hvert år, men kan også tilbyde klubrallykurser efter behov.
Kontakt Hamo´s Rally udvalg hvis du vil i gang midt i sæsonen, og vi skal hjælpe dig i gang.
Når du har fået din klubrallylicens, er der rig lejlighed til at køre løb overalt i landet.
Du kan se i DASU’s løbskalender, hvilke klubber der arrangerer løb og hvornår.

Bliv Medlem